Definita cuvantului patriarcal
PATRIARCÁL, -Ă adj. v. patriarhal.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu patriarcal
GIMNAZIÁL, -Ă, gimnaziali, -e, adj. Care aparține gimnaziului, privitor la gimnaziu. [Pr.: -zi-al] – Gimnaziu + suf. -al. Vezi definitia »
DECADÁL, -Ă, decadali, -e, adj. Care se referă la o perioadă de zece zile. – Decadă + suf. -al. Vezi definitia »
GENERÁL2 I. adj. 1. comun, aplicabil unui mare număr de persoane, ființe sau obiecte dintr-o anumită categorie. ◊ care privește pe toți, la care ia parte multă lume. 2. universal. ◊ care privește, se ocupă de ceva în linii mari, în ceea ce are esențial. ◊ (despre noțiuni) care rezultă dintr-o generalizare. 3. care are loc, există pe o mare întindere. 4. (despre funcții, grade etc.) de rang superior; care poartă răspunderea unei direcții, a unei instituții, întreprinderi etc. II. s. n. categorie desemnând unitatea trăsăturilor fundamentale, esențiale ale unei clase de obiecte și procese, care se manifestă ca lege a existenței și dezvoltării acestora. (< fr. général, lat. generalis) Vezi definitia »
LOCUL CENTRAL, (teoria locului central), g.p. Model matematic de stabilire a influenței regionale a centrelor urbane creat de W. Christaller. Pleacă de la modul în care un centru urban răspunde necesităților de servicii ale zonei înconjurătoare, conturând în același timp si rolul coordonator al orașului în teritoriu ca și poziția diferitelor orașe într-o rețea urbană dată. Vezi definitia »
PERCÁL s.n. Țesătură de bumbac albă și foarte fină, folosită pentru confecționarea cămășilor. [< fr. percale]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z