Definita cuvantului paușal
PAUȘÁL s.n. Sistem de plată pentru beneficiarii prestărilor de servicii comunale la care instalațiile nu sunt înzestrate cu aparate de măsurat cantitățile consumate, suma calculându-se cu aproximație pe baza capacităților instalate ale aparatelor sau a consumurilor posibile. [< germ. Pauschale].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu paușal
EXTRAPROFESIONÁL, -Ă adj. în afara profesiunii cuiva. (< fr. extraprofessionnel, engl. extraprofessional) Vezi definitia »
STADIÁL, -Ă adj. 1. Care crește, care se desfășoară în stadii, în etape. 2. Referitor la stadiile de dezvoltare a organismelor. // s.n. Interval de scurtă durată în timpul unei glaciații, când ghețarii au cunoscut o extindere maximă. [Pron. -di-al. / < germ. stadial, cf. lat. stadialis]. Vezi definitia »
SUDORÁL, -Ă adj. referitor la sudoare. (< fr. sudoral) Vezi definitia »
JUGÁL, -Ă I. adj. de conexiune. II. adj., s. n. (arcada osoasă) a obrazului. (< fr. jugal, lat. iugalis) Vezi definitia »
DISPERSIONÁL, -Ă adj. Referitor la dispersie. ◊ Analiză dispersională = metodă statistică matematică de analiză cantitativă a datelor de observație care depind de mai mulți factori cu acțiune concomitentă, pentru a găsi factorii esențiali și a estima efectul lor. [Pron. -si-o-. / cf. engl. dispersional]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z