Definita cuvantului sudalnic
sudálnic, sudálnică, adj. (înv.) certăreț, scandalagiu.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu sudalnic
ICONOGRÁFIC, -Ă adj. Referitor la iconografie. [< fr. iconographique]. Vezi definitia »
CATEGOREMÁTIC, -Ă adj. (Log.; despre termeni) Care are o semnificație prin el însuși. [< fr. catégorématique]. Vezi definitia »
triocaiánic, triocaiánică, adj. (înv.) nefericit, păcătos, nemernic. Vezi definitia »
NEOGRAMÁTIC, -Ă adj. Referitor la principiile și la metodele școlii neogramatice. ◊ Școală neogramatică = curent apărut în a doua jumătate a sec. XIX, fundat de lingviștii germani Osthoff și Brugmann, care pune accent pe cercetarea limbilor vii și pe legile fonetice, dar care nu s-a putut ridica la conceperea limbii ca un fenomen social. // s.m. Adept al acestei școli. [După germ. Junggrammatiker, fr. néo-gramairien, it. neogrammatico]. Vezi definitia »
poróinic (poróinici), s. m. – Specie de orhidee (Orchis speciosa, Orchis fusca). – Var. porănic(i), poranic(i), puroinic. Probabil din sl. pora „forță” cu suf. -nic (Cihac, II, 299), datorită întrebuințării tuberculilor săi ca fortificant, cf. salep; v. și poară, porav. Der. din bg. poroi „torent” (Conev 45) sau din roi (Scriban) este improbabilă. Formele cuvîntului arată o apropiere de roi și puroi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z