Definita cuvantului pensula
PENSULÁ vb. I. tr. 1. A întinde cu pensula pe o suprafață, un strat de vopsea, lac etc.; a vopsi, a colora cu pensula. 2. (Med.) A badijona cu un dezinfectant. [< pensulă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pensula
NIVELÁ vb. tr. 1. a aduce (un teren etc.) la același nivel; a netezi. 2. (fig.) a pune pe același plan, a egaliza. (< fr. niveler) Vezi definitia »
PATRULÁ vb. I. intr. A merge în patrulă; a supraveghea ordinea; a face o recunoaștere. [< patrulă, cf. fr. patrouiller]. Vezi definitia »
CABASILA, Nicolae (1320-1390), scriitor și teolog ortodox bizantin. A teoretizat unirea cu Dumnezeu prin intermediul formelor sensibile ale cultului („Tîlcuirea dumnezeiștii liturghii”, „Despre viața în Hristos”). Vezi definitia »
MODELÁ vb. tr. 1. a executa dintr-un material plastic modelul unei lucrări de sculptură. 2. a confecționa modele pentru turnătorie. 3. (fig.) a da expresia dorită. (< fr. modeler, it. modellare) Vezi definitia »
SERADÉLA s.f. Plantă din familia leguminoaselor, cu tulpina subțire, înaltă și cu frunze compuse. [< it., port. seradella, fr. séradelle]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z