Definita cuvantului periscop
PERISCÓP s.n. Instrument optic, format dintr-un tub metalic rigid sau telescopic prevăzut cu lentile și prisme cu reflexie totală, prin care se poate privi peste obstacole sau din submarinele aflate în imersiune. [Pl. -scoape. / < fr. périscope, cf. gr. periskopein < peri – în jur, skopein – a privi, a cerceta].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu periscop
ORGANOTRÓP, -Ă adj. (despre microbi, medicamente) cu afinitate pentru anumite țesuturi organice. (< fr. organotrope, germ. Organotrop) Vezi definitia »
AZEOTRÓP, -Ă adj. care prezintă azeotropism; azeotropic. (< fr. azéotrope) Vezi definitia »
ICONOSCÓP, iconoscoape, s. n. Tub electronic care are un ecran fotosensibil și este folosit pentru transmiterea imaginilor în televiziune. – Din fr. iconoscope. Vezi definitia »
OZONOSCÓP, ozonoscoape, s. n. Dispozitiv optic pentru determinarea prezenței ozonului. – Din fr. ozonoscope. Vezi definitia »
SPINTARISCÓP s.n. Instrument pentru observarea scânteilor care se produc când razele emise de o substanță radioactivă lovesc un ecran acoperit cu un strat de sulfură de zinc. [< fr. spinthariscope, cf. gr. spinther – scânteie, skopein – a examina]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z