Definita cuvantului pietin
PIETÍN s.n. 1. Boală contagioasă la oi, manifestată prin răni la picioare, care provoacă căderea unghiilor. 2. Boală a cerealelor care provoacă atrofierea sau căderea acestora. [Pron. pi-e-. / < fr. piétin].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pietin
PÍDGIN s. n. Formă simplificată de vorbire care constă, de obicei, dintr-un amestec de două sau mai multe limbi, prezintă o gramatică și un vocabular rudimentare și este întrebuințată ca mijloc de comunicare între grupe vorbitoare de limbi diferite, fără a fi însă vorbită ca limbă primară sau maternă; limbă de contact. (din engl. pidgin English < modific. din pigeon English < engl. pidgin pigeon = afacere < prob. din pronunțarea chineză a engl. business = afacere) [AHDEL] Vezi definitia »
VECÍN, -Ă, vecini, -e, adj., subst. I. 1. Adj. Care este, se află, stă alături, în apropiere de cineva sau de ceva. 2. S. m. și f. Persoană care trăiește, locuiește, se află alături sau în apropiere de cineva ori de ceva; popor, stat etc. care este vecin (I1) cu alt popor, cu alt stat etc. ◊ Loc. adv. Prin (sau în) vecini = prin (sau în) apropiere, (pe undeva pe) alături. II. S. m. Țăran aservit stăpânului feudal din Moldova medievală, obligat să facă acestuia prestații în muncă sau să dea contribuții în natură ori în bani; rumân, iobag. – Lat. vicinus. Vezi definitia »
GHIDRÍN, ghidrini, s. m. Pește mic din apele dulci și sărate, care are pe spate, înaintea înotătoarei dorsale, trei spini1 osoși (Gasterosteus aculeatus).Et. nec. Vezi definitia »
in mitologia greceasca veche o gorgona inseamna o femeie cu serpi in loc de par, care, cu ajutorul ochilor ,impietreste oamenii si ii pune in gradina ca ornament (ca statuete) Vezi definitia »
coácin, -ă, adj. (reg.; despre oi) cu botul galben sau roșu. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z