Definita cuvantului pidgin
PÍDGIN s. n. Formă simplificată de vorbire care constă, de obicei, dintr-un amestec de două sau mai multe limbi, prezintă o gramatică și un vocabular rudimentare și este întrebuințată ca mijloc de comunicare între grupe vorbitoare de limbi diferite, fără a fi însă vorbită ca limbă primară sau maternă; limbă de contact. (din engl. pidgin English < modific. din pigeon English < engl. pidgin pigeon = afacere < prob. din pronunțarea chineză a engl. business = afacere) [AHDEL]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu pidgin
(din greaca veche: philein si sophia, dragoste de în elepciune)modalitate de gândire si investigare, formată dintr-un ansamblu de no iuni si idei, care tinde să cunoască si să în eleagă sensul existen ei sub aspectele sale cele mai generale, o concep ie generală despre lume si via ă. Vezi definitia »
CALÍN, -Ă adj. Care se alintă; alintat. ♦ Lingușitor. [< fr. câlin]. Vezi definitia »
preaplín, -ă, adj. (înv.) care este din belșug, din abundență, foarte mult. Vezi definitia »
manechin, manechini s. m. (intl.) paznic. Vezi definitia »
ASTATIN (după fr. {i}; {s} gr. astatos „instabil”) s. n. Element chimic radioactiv din familia halogenilor (At.; nr. at. 85, m. at. 210). A fost descoperit pe cale artificială în 1940 de D.R. Corson, K.R. Mackenzie și E. Segrè. Liniile spectrale ale elementului au fost identificate (1939) în produsele de dezintegrare ale radonului de H. Hulubei. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z