Definita cuvantului pinguin
PINGUÍN s.m. Pasăre palmipedă din mările arctice, cu aripi scurte, cu pieptul alb și cu mersul legănat, care stă în poziție verticală. [Pron. -gu-in. / < fr. pingouin].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pinguin
BOVÍN, -Ă adj. De bou, din specia boului. // s.f.pl. Subfamilie a rumegătoarelor, care are ca tip boul; (la sg.) animal din această subfamilie. [< fr. bovin, it. bovino, lat. bovinus]. Vezi definitia »
ADOLESCENTÍN, -Ă adj. de adolescent. (< it. adolescentino) Vezi definitia »
CHAPLIN [tʃæplin], Sir Charles Spencer (1889-1977, n. Londra), actor, regizor și producător de film englez. Îndelungată activitate în cinematografie (debut 1914). Creator al celebrului Charlot, personaj comic și în același timp tragic, simbol al omului simplu în luptă cu viața. Comedii cu substrat de polemică socială („Piciul”, „Goana după aur”, „Luminile orașului”, „Dictatorul”, „Timpuri Noi”, „Luminile rampei”, „Un rege la New York”). Vezi definitia »
MANECHÍN, manechine, s. n. 1. Figură de lemn, de ceară, de material plastic etc., care înfățișează corpul omenesc sau o parte a lui și este folosită ca model în pictură și sculptură, ca suport pentru a proba ori a expune o haină etc. ♦ Fig. Epitet dat unui om care execută servil și mecanic ceea ce i se cere; om lipsit de personalitate, ușor de condus și influențabil. 2. Persoană angajată de un (mare) atelier de croitorie, de o casă de mode etc. pentru a îmbrăca diverse obiecte vestimentare, cu scopul de a le prezenta public; model. – Din fr. mannequin. Vezi definitia »
ANÍN s. m. v. arin. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z