Definita cuvantului poltron
POLTRÓN, -Ă adj. (adesea s.) Fricos, laș. [< fr. poltron, it. poltrone].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu poltron
MIRLITÓN s. n. denumire generică a unor „instrumente” de cântat din buze, folosite ca membrane (frunză, solz de pește). (< fr. mirliton) Vezi definitia »
MEMBRANOFÓN, -Ă adj. (despre instrumente muzicale) care produce sunetele prin punerea în vibrație a unei membrane întinse. (< germ. Membranophon) Vezi definitia »
GIBÓN, giboni, s. m. Gen de maimuțe antropoide cu membrele anterioare foarte lungi, fără coadă, cu blana neagră sau cenușie, care trăiesc în pădurile tropicale din Asia, Sumatra, Java etc. (Hylobates); animal care face parte din acest gen. – Din fr. gibbon. Vezi definitia »
ISOGÓN, -Ă adj., s.f. v. izogon. Vezi definitia »
PONTÓN, pontoane, s. n. 1. Ambarcație, de obicei fixă, care susține o instalație unde acostează navele. 2. Pod plutitor improvizat a cărui platformă este susținută de bărci sau de alte vase legate între ele; fiecare dintre ambarcațiile care susțin platforma unui astfel de pod. 3. Vas fără motor și fără punte, care se remorchează la un vas cu motor și cu care se transportă mărfurile dintr-un port sau se ancorează bastimentele mai mari. – Din fr. ponton. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z