Definita cuvantului șlacamer
șlacámer, șlacámere, s.n. (reg.) ciocan de spart piatră.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu șlacamer
REPÉR, repere, s. n. 1. Corp sau sistem de corpuri la care se raportează poziția unui corp fix sau mobil; semn sau obiect care ușurează orientarea. ♦ Semn trasat pe un obiect, pentru a permite recunoașterea poziției pe care trebuie sa o ocupe acel obiect într-un ansamblu; semn trasat pe diferite piese care trebuie să fie asamblate. ◊ Punct de reper = semn care servește la recunoașterea unui loc, la orientare. ♦ (Top.) Indicator de nivel servind la calcularea sau la verificarea altitudinii unui punct de pe teren. 2. (Tehn.) Mecanism, aparat de orientare. – Din fr. repère. Vezi definitia »
LATICIFÉR, -Ă adj., s.n. (Țesut vegetal) care secretă latex. [< fr. laticifère, cf. lat. latex – lapte, ferre – a purta]. Vezi definitia »
TRIPIÉR s. m. muncitor de abator specializat în pregătirea pentru valorificare a tuturor deșeurilor animale. (< fr. tripier) Vezi definitia »
VODÉR s.n. Aparat electronic de producere a vocii artificiale, folosind chei similare celor ale instrumentelor muzicale. [< fr. voder]. Vezi definitia »
RADIOREPÓRTER s.m. Reporter pentru emisiunile de radio. [< fr. radioreporter]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z