Definita cuvantului portdrapel
PORTDRAPÉL s.m. Militar care poartă drapelul unui regiment; stegar. [După fr. porte-drapeau].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu portdrapel
sínghel (-li), s. m.1. (Înv.) Cleric care însoțea un episcop sau pe superiorul unei mănăstiri. – 2. Secretarul unui prelat. Gr. σύγϰελλος (sec. XVIII). – Der. protosinghel, s. m. (primul secretar al unui prelat), din gr. πρωτοσύγϰελλος; singhelie, s. f. (înv., permisiunea de a spune liturghia). Vezi definitia »
părușél părușéi, s.m. (reg.) 1. par mai mic pe care se fixează cărligele la pescuit; pripon. 2. (la pl.) pari pe care se împletesc nuiele formând un gard. Vezi definitia »
ABU SIMBEL (ABŪ SUMBUL), localit. antică în S Egiptului, pe Nil. Celebră prin două vechi temple rupestre egiptene, rămase aproape intacte, dintre care cel mai mare este hipogeul lui Ramses II, unul dintre cele mai grandioase sanctuare faraonice, cu o intrare străjuită de patru statui colosale ale acestui faraon; în 1963-1968 templele au fost tăiate în stîncă, transportate și reconstruite, din inițiativa UNESCO, cu 65 m mai sus, în perioada construirii barajului As-Sadd al-Ali. Vezi definitia »
PĂTRUNJÉL, pătrunjei, s. m. Plantă erbacee legumicolă, cu tulpina înaltă, cultivată pentru rădăcina pivotantă, albă și pentru frunzele ei aromate, întrebuințate în alimentație și în medicina populară (Petroselinum hortense); p. restr. frunzele sau rădăcina acestei plante. ◊ Compuse: pătrunjel-de-câmp = numele a două specii de plante erbacee, cu frunzele la baza tulpinii și cu florile albe sau trandafirii, a căror rădăcină este întrebuințată în medicină (Pimpinella saxifraga și major); pătrunjelul-câinelui = plantă erbacee mică, otrăvitoare, cu frunze ca ale mărarului și cu flori albe (Aethusa cynapium). – Din lat. petroselinum. Vezi definitia »
FECIORÉL, feciorei, s. m. (Rar) Fecioraș. – Din fecior + suf. -el. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z