Definita cuvantului cer
cer (céri), s. m. – Varietate de stejar (Quercus cerri). – Mr. țer, istr. cer. Lat. cerrus (Meyer 220; Pușcariu 336; REW 1848; DAR); cf. alb. kjar (Philippide, II, 636), it. cerro (it. din sud cerza, cf. și toponimul toscan Cerreto). Există și în bg., sb., cer, slov. čer(a), cuvînt pe care Miklosich, Etym. Wb., 28 și Berneker 123 îl consideră derivat direct din lat. (Cihac, II, 432 crede că rom. provine din sl.). Este posibil ca din rom. să derive mag. cser (Candrea, Elemente, 406). – Der. ceret, s. n. (stejăriș); ceroaică, s. f. (stejar de piatră, Quercus ilex).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu cer
CÚTER2 s. n. mașină de tocat utilizată la fabricarea mezelurilor. (< engl. cutter) Vezi definitia »
BUBER, Martin (1878-1965), filozof și teolog israelian, originar din Austria. Prof. univ. la Ierusalim. Pornind de la dialogul biblic dintre om și Dumnezeu, a promovat ideea dialogului dintre „Eu” și „Tu” ca o condiție a existenței și cunoașterii („Eu și Tu”, „Dialog”, „Culesul”). A militat pentru apropierea dintre evrei și arabii din Palestina, dintre evrei și creștini. Vezi definitia »
PÓCHER s. n. joc de cărți, în care fiecare jucător dispune de cinci cărți cu care poate să câștige în diferite combinații. (< ngr., fr. poker, germ. Poker) Vezi definitia »
IER, ieruri, s. n. Numele a două litere din alfabetul chirilic; vocală scurtă notată cu aceste litere. – Din sl. jerŭ. Vezi definitia »
tranțifluer, tranțifluere s. n. (intl.) balonzaid. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z