Definita cuvantului postpoziție
POSTPOZÍȚIE s.f. Postpunere; stare a cuvântului, a particulelor postpuse. [Gen. -iei, var. postpozițiune s.f. / cf. fr. postposition].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu postpoziție
SALPINGOPEXÍE s. f. fixare a trompei uterine la organele vecine. (< engl. salpingopexy) Vezi definitia »
GROZĂVÉNIE, grozăvenii, s. f. (Pop. și fam.) 1. Faptul de a fi groaznic; aspect groaznic, situație groaznică. 2. (Concr.) Lucru sau ființă înfricoșătoare. 3. Faptul de a ieși cu totul din comun prin calitățile sale; însușirea unui lucru cu deosebite calități; grozăvie. 4. (Concr.) Lucru sau ființă care întrunește calități deosebite, ieșite din comun; grozăvie. 5. Fig. Număr, cantitate mare; mulțime (de...). – Grozav + suf. -enie. Vezi definitia »
MITRÁLIE s. f. fiecare dintre bucățile de fier cu care se umpleau în trecut unele proiectile pentru tunuri. (< fr. mitraille, it. mitraglia) Vezi definitia »
Protectie intrinseca Modalitate de prevenire a accidentelor si imbolnavirilor profesionale prin masuri de prevenire tehnice , respective prin actiunea asupra formei , asezarii , modului de montaj, principiului de functionare , sau de constructie a unei instalatii , masini, aparat , dispozitiv etc, fara a adauga elemente concepute special pentru realizarea securitatii si sanatatii in munca. Utilizarea termenului in acest sens nu este riguros corecta , decat daca prin adoptarea solutiilor respective doar se diminuiaza riscurile si nu se elimina (vezi prevenire intrinseca). Totusi, in limbaj uzual s-a incetatenit folosirea ambilor termini, respective de protectie si de prevenire , cu toate variantele lor, atribuindu-li-se aceleasi sensuri. Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Muncii DEX-Editura ATLAS PRESS Bucurtesti 2003 Vezi definitia »
teșmecheríe, teșmecheríi, s.f. (înv.) șarlatanie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z