Definita cuvantului prezent
PREZÉNT, -Ă adj. Care este în locul unde se află vorbitorul, care este de față. ♦ Care există în timpul de față; contemporan. // s.n. 1. Timpul prezent, actual; situația actuală. 2. Timp care arată că acțiunea unui verb se desfășoară în momentul de față. ♦ Prezent istoric = prezent cu valoare de perfect, folosit uneori în narațiuni. [< fr. présent, it. presente, lat. praesens].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu prezent
COMANDAMÉNT s. n. 1. organ de comandă (într-o mare unitate militară etc.). 2. (fig.) sentință, precept, normă, regulă. 3. (jur.) act prin care creditorul, prin mijlocirea unui agent judecătoresc, începe executarea imobiliară, somând pe debitor să plătească datoria. ( Vezi definitia »
fute-vânt locuțiune substantivală Expresie bănățeană veche, aflată la origninea expresiei de dicționar „fluieră-vânt”. Pronunțată, în grai bănățean, „fuce-vânt” și, probabil, uitată de timp și de lume (dar nu și de mine). Notă: sursa este populară și nu vreun dicționar. Dacă ne-am limita la dicționare și cărți bătute în cuie, l-am omorî pe Mesterul Manole încă o dată. Vezi definitia »
BUFÁNT, -Ă, bufanți, -te, adj. (Despre îmbrăcăminte sau despre părți ale ei) Umflat, înfoiat. – Fr. bouffant. Vezi definitia »
PEDIMÉNT s.n. (Geol.) Câmpie de eroziune, situată la piciorul munților din deșert și acoperită cu aluviuni. [< fr. pédiment, engl. pediment]. Vezi definitia »
Supliment = ceva în plus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z