Definita cuvantului prezentism
PREZENTÍSM s.n. Tendință sau orientare în filozofie care neagă posibilitatea unei cunoașteri istorice obiective și autentice, reducând știința istoriei la o proiectare în trecut a mentalității și năzuințelor prezentului. [< prezent + -ism].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu prezentism
MITRIDATÍSM s. n. (Med.) Imunitate la otrăvuri obținută prin deprinderea de a consuma doze crescânde din otrăvurile respective. – Din fr. mithridatisme, engl. mithridatism. Vezi definitia »
AUTOTURÍSM, autoturisme, s. n. Automobil cu caroserie închisă sau deschisă, suspendat pe patru roți pneumatice, cu care se pot transporta două până la șapte persoane. – Din auto2 + turism. Vezi definitia »
BIGOTÍSM s. n. Caracter și atitudine de bigot. – Fr. bigotisme. Vezi definitia »
SENTIMENTALÍSM, (2) sentimentalisme, s. n. 1. Tendință de a exagera rolul și valoarea sentimentelor, de a aprecia lucrurile (numai) din punct de vedere afectiv sau de a da în mod obișnuit precădere acestui criteriu. 2. Gest, atitudine, comportare de om sentimental. 3. Curent preromantic în literatură apărut la sfârșitul sec. XVIII ca o reacție împotriva clasicismului. – Din fr. sentimentalisme. Vezi definitia »
ATLETÍSM s. n. ramură a sportului care cuprinde probe de alergări, sărituri, aruncări; atletică ușoară. (< fr. athlétisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z