Definita cuvantului proamerican
PROAMERICÁN, -Ă adj. Care e de partea americanilor, favorabil americanilor. [Cf. it. pro-americano].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu proamerican
KIEVEÁN, -Ă, kievéni, -e, s.m. și f., adj. 1. s.m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Kievului sau este originară de acolo. 2. adj. Care aparține Kievului sau kievenilor (1.), privitor la Kiev sau la kieveni. (n. pr. Kiev (capitala Ucrainei) + suf. -ean) Vezi definitia »
HIPERPLÁN s. n. (mat.) ansamblu de puncte ale căror coordonate scalare, într-un spațiu vectorial de n dimensiuni, raportat la o origine fixă, verifică o relație de gradul întâi. (< fr. hyperplan) Vezi definitia »
BRELÁN, brelanuri, s. n. (La anumite jocuri de cărți) Grup de trei cărți de aceeași valoare și de culori diferite. – Fr. brelan. Vezi definitia »
SUSÁN s. m. 1. Plantă erbacee din țările calde, păroasă, cu frunze mari, dantelate și cu flori galbene, cultivată pentru semințele sale oleaginoase, comestibile (Sesamum indicum).P. restr. Semințele acestei plante, care conțin un ulei comestibil, din care se prepară tahânul sau care se presară pe covrigi. 2. Preparat dulce făcut din zahăr, miere și semințe de susan (1). – Din tc. susam. Vezi definitia »
SIMULTÁN, -Ă I. adj. (și adv.) în același timp; concomitent. II. s. n. demonstrație a unui șahist care joacă în același timp cu mai mulți adversari. (< germ. simultan, fr. simultané, lat. simultaneus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z