Definita cuvantului susan
SUSÁN s. m. 1. Plantă erbacee din țările calde, păroasă, cu frunze mari, dantelate și cu flori galbene, cultivată pentru semințele sale oleaginoase, comestibile (Sesamum indicum).P. restr. Semințele acestei plante, care conțin un ulei comestibil, din care se prepară tahânul sau care se presară pe covrigi. 2. Preparat dulce făcut din zahăr, miere și semințe de susan (1). – Din tc. susam.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu susan
BRAHMÁN, brahmani, s. m. Membru al castei sacerdotale, considerată prima dintre cele patru caste indiene; preot al lui Brahma. – Fr. brahmane. Vezi definitia »
ARMÁN (‹ tc.) s. n. 1. Arie1 (1). 2. Conac în care locuia administratorul unei ferme și unde se înmagazina recolta. 3. Ladă zincată în care se țin acoperite cu o pînză umedă foile de tutun înainte de a fi prelucrate la mașinile de tăiat. Vezi definitia »
ANTIAMERICÁN, -Ă, antiamericáni, -e, adj. Care se opune influenței, acțiunii S.U.A. (< fr. antiamérican) Vezi definitia »
coroán, coroáni, s.m. (reg.) butuc verde (bun de tăiat în fabrică). Vezi definitia »
TRANSAMAZONIÁN, -Ă adj., s. n. (șosea) care traversează Amazonia de la est la vest. (< fr. transamazonien) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z