Definita cuvantului profesor
PROFÉSOR, -OÁRĂ s.m. și f. Persoană cu o pregătire specială care predă o materie de specialitate la o școală sau în învățământul universitar. [Acc. și profesór. / < fr. professeur, it. professore].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu profesor
STERILIZATÓR, -OÁRE adj. Sterilizant. // s.n. Aparat pentru sterilizarea instrumentelor medicale, a pansamentelor etc. [Cf. fr. stérilisateur]. Vezi definitia »
MOBILIZATÓR, -OÁRE adj. Antrenant, care îndeamnă la luptă, la o activitate socială. [< mobiliza + -tor]. Vezi definitia »
RAFINATÓR I. s. m. rafinor (I). II. s. n. rafinor. (II, 2). (< rafina + -tor) Vezi definitia »
SEMAFÓR s.n. 1. Semnalizator optic folosit pentru a transmite navelor din larg anumite comunicări privind navigația. 2. Dispozitiv optic de semnalizare mecanică, care indică mecanicului locomotivei dacă este liberă sau nu porțiunea de cale ferată pe care o are în față. 3. Semnalizator cu lumini colorate pentru reglementarea circulației pe străzi; stop. [Pl. -oare, -oruri. / < fr. sémaphore, cf. gr. sema – semn, phoros – purtător]. Vezi definitia »
NECORESPUNZĂTÓR, -OÁRE, necorespunzători, -oare, adj. Care nu este corespunzător, adecvat cu... – Ne- + corespunzător. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z