Definita cuvantului pseudohermafroditism
PSEUDOHERMAFRODITÍSM s.n. Anomalie în care caracterele sexuale aparente sunt în contrazicere cu sexul respectiv. [< fr. pseudo-hermaphroditisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pseudohermafroditism
ZELOTÍSM s.n. 1. Mișcare naționalistă extremistă printre evrei, în antichitate, ai cărei adepți se entuziasmau pentru legea lui Moise și evitau contactul cu cei de alt neam. 2. Exces de zel, fanatism religios. (din fr. zélotisme) Vezi definitia »
NEFALÍSM s. n. abstinență totală de la orice băutură alcoolică. (< fr. néphalisme) Vezi definitia »
DIMORFÍSM s.n. 1. Însușire pe care o au unele substanțe chimice sau unele minerale de a cristaliza în două forme diferite. 2. Existența la aceeași specie animală sau vegetală a două forme specifice distincte. [< fr. dimorphisme, cf. gr. dis – dublu, morphe – formă]. Vezi definitia »
BLEFAROSPÁSM s.n. (Med.) Contracție spasmodică, involuntară, a mușchiului orbicular al pleoapelor. [< fr. blépharospasme]. Vezi definitia »
FRANCISCANÍSM s.n. Mișcare religioasă a lui Francesco d'Assisi, care îmbina predica pocăinței și a ascetismului sever cu aceea a simplității evanghelice, a blândeții și a dragostei pentru toate viețuitoarele firii. [< it. francescanesimo, cf. Francesco d'Assisi – teolog și poet catolic italian din evul mediu]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z