Definita cuvantului ștrăpățuială
ștrăpățuiálă, ștrăpățuiéli, s.f. (reg.) muncă, osteneală; alergătură; hărțuială.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu ștrăpățuială
CASTANIÉTĂ, castaniete, s. f. Instrument muzical de percuție (răspândit în Spania și în America Latină), format din două plăcuțe de lemn sau de fildeș, prinse ca valvele unei scoici, care sunt lovite ritmic una de alta și folosit la acompanierea dansului și a muzicii; geamparale (2). – Din fr. castagnettes. Vezi definitia »
FLUORESCÉNȚĂ s.f. Transformarea luminii în radiații luminoase sau ultraviolete sub influența anumitor substanțe. [Pron. flu-o-res-cen-. / < fr. fluorescence]. Vezi definitia »
SCÚZĂ s.f. 1. Explicație adusă pentru a motiva și a face să fie iertată o greșeală, o vină; dezvinovățire, justificare. 2. Exprimare a regretului pentru o greșeală făcută. ♦ A cere scuze = a mărturisi părerea de rău pentru o greșeală săvârșită; a cere iertare. [< it. scusa, cf. fr. excuse]. Vezi definitia »
BUFOTOXÍNĂ s.f. (Med.) Constituent al veninului de broască râioasă, având acțiune analgezică și hemostatică. [< fr. bufotoxine]. Vezi definitia »
PICTOGRÁMĂ s. f. 1. element, semn folosit în pictografie. 2. panou mic cu inscripții, sugestiv. (< fr. pictogramme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z