Definita cuvantului șulean
șuleán, șuleánă, adj., s.f. (reg.) 1. (adj.) oblic, pieziș. 2. (s.f.) fiecare dintre găurile oblice care se perforează în peretele unui abataj, pentru a se introduce explozivul; împușcătură.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu șulean
PIAN s.n. Instrument muzical cu coarde și cu clape, la care se cântă prin apăsarea clapelor, care comandă niște ciocănele ce lovesc coardele; pianoforte. [Pron. pian, pl. -ne, var. piano. / < germ. Piano, fr., it. piano(forte)]. Vezi definitia »
AUSTRALIÁN, -Ă, australieni, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține Australiei sau populației ei, privitor la Australia sau la populația ei. 2. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Australiei. [Pr.: a-us-tra-li-an] – Din Australia (după fr. australien). Vezi definitia »
RADIÁN s.m. Unitate de măsură pentru unghiuri, corespunzătoare unui unghi subîntins la centru de un arc egal în lungime cu raza cercului. [Pron. -di-an. / < fr. radian, cf. lat. radius – rază]. Vezi definitia »
CURCÁN, curcani, s. m. 1. Pasăre domestică mare, originară din America, cu coada lată care se desfășoară în formă de evantai (Meleagris gallopavo); p. rest. masculul curcii. ◊ Expr. A se umfla în pene ca un curcan = a se îngâmfa, a-și da aere. ♦ (Depr.; în trecut) Sergent de stradă; vardist. 2. Fig. Poreclă dată dorobanților români din războiul de la 1877 – 1878. – Curcă + suf. -an. Vezi definitia »
BUTAN (‹ fr. {i}) s. m. Substanță chimică (p. f. -0,5ºC) din clasa hidrocarburilor aciclice saturate, gaz incolor, extras din gazele de sondă; lichefiat, constituie componentul principal al aragazului. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z