Definita cuvantului raion
RAIÓN s.n. 1. Suprafață, teritoriu limitat de o anumită rază în raport cu un centru. ♦ Unitate teritorial-administrativă în care se împarte o regiune, un district sau un oraș mare în unele țări. ♦ Fâșie de teren pe care acționează o unitate militară în apărare. 2. Secție a unui magazin unde se găsesc mărfuri de același fel. [Pron. ra-ion, pl. -oane. / < fr. rayon, rus. raion].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu raion
TRONCÓN s. n. trunchi de con. (< tronconic) Vezi definitia »
HEXAGÓN, hexagoane, s. n. Poligon cu șase laturi și cu șase unghiuri. [Var.: exagón s. n.] – Din fr. hexagone, lat. hexagonus. Vezi definitia »
BEN GURION, David (1885-1973), om politic israelian. Unul dintre întemeietorii statului Israel. Șef al guvernului (1948-1953, 1955-1963); a fost timp îndelungat lider al partidului Mapai. Vezi definitia »
BABELON, Ernest (1854-1924), arheolog și numismat francez. Prof. la Collège de France. Specialist în numismatica greco-romană („Descriere istorică și cronologică a monedelor din timpul republicii romane”, „Tratat de numismatică greacă și romană”). M. de onoare al Acad. Române (1914). Vezi definitia »
EPULÓN s. m. (la romani) preot însărcinat cu organizarea solemnităților religioase publice, a ospețelor sacre și, mai târziu, a jocurilor publice. (< fr. épulon, lat. epulo) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z