Definita cuvantului tăciunar
tăciunár s.m., s.n. (reg.) 1. (s.m.) cărbunar; incendiator. 2. (s.n.) vătrai; grătar.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu tăciunar
BUGETÁR, -Ă, bugetari, -e, adj. Privitor la buget, prevăzut în buget, de buget. ◊ Sarcini bugetare = a) obligații (ale statului) care se acoperă prin buget; b) realizări de venituri și efectuări de cheltuieli. Instituție bugetară = instituție ale cărei venituri se varsă integral în buget și ale cărei cheltuieli se acoperă în întregime din buget. An (sau exercițiu) bugetar = perioadă de timp de un an în care se efectuează operații legate de executarea bugetului statului. – După fr. budgétaire. Vezi definitia »
zălár2 (cârlig) (reg.) s. n., pl. zăláre Vezi definitia »
INTERPARLAMENTÁR, -Ă, interparlamentari, -e, adj. Care privește mai multe parlamente; care reunește membrii mai multor parlamente. – Din fr. interparlementaire. Vezi definitia »
LITERÁR, -Ă adj. referitor la literatură, care corespunde normelor literaturii. ♦ limbă ~ă = aspectul cel mai îngrijit al limbii naționale, care se conformează tuturor normelor gramaticale fixate, folosit în scris și în vorbirea oamenilor instruiți. (< fr. littéraire, lat. litterarius) Vezi definitia »
PROCESIONÁR, -Ă adj. 1. referitor la procesiune. 2. (despre omizi) care merg în cârd. (< fr. processionnaire) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z