Definita cuvantului leușor
LEUȘÓR2, leușori, s. m. Diminutiv al lui leu2; leuț2. [Pr.: le-u-.Pl. și: leișori] – Leu2 + suf. -ușor.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu leușor
BUJOR, Rodica (pe numele adevărat Nedelea Eugenia) (1914-1995, n. Voinești, jud. Dîmbovița), cîntăreață română de muzică populară. Repertoriu de cîntece din toate provinciile României Mari. Pseudonimul i-a fost atribuit de George Enescu. Vezi definitia »
DOMNITÓR, -OÁRE, domnitori, -oare, s. m., adj. I. S. m. Domn (3); spec. titlu purtat de suveranii României între 1859 și 1881; persoană care avea acest titlu. II. Adj. 1. (În sintagma) Familie (sau casă) domnitoare = dinastie. 2. Fig. (Rar) Care domnește, stăpânește, domină. – Domni + suf. -tor. Vezi definitia »
Satisfactor – (economie) 1. Piata satisfactorilor, piata bunurilor materiale si serviciilor care satisfac nevoile umane); 2. Satisfactorii sau bunurile de consum reprezinta acele bunuri apte sa satisfaca in mod direct trebuintele sau nevoile umane.Ele se prezinta ca: bunuri alimentare,nealimentare si diferite servicii sau prestatii(servicii de transport de sanatate etc.),de care omul ca fiinta individuala si sociala are nevoie pentru a exist,a se forma,dezvolta si afirma.Unele din aceste bunuri sunt de folosinta curenta(alimente,imbracaminte,articole de toaleta.etc.)altele sunt de folosinta indelungata(locuintele,articolele electrocasnice,automobilele.etc.). Vezi definitia »
SUCITÓR, sucitoare, s. n. 1. Sul neted de lemn, cu care se întinde și se subțiază foaia de aluat pentru plăcintă, tăiței, etc.; vergea. 2. Dispozitiv de lemn sau de metal la ferăstrău, la războiul de țesut etc., care, prin învârtire, slăbește sau strânge o legătură. – Suci + suf. -tor. Vezi definitia »
ECIDIOSPÓR s.m. (Bot.) Nume dat sporilor născuți în ecidiile uredinalelor. [Pron. -di-os-. / < fr. écidiospore]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z