Definita cuvantului reducțional
REDUCȚIONÁL, -Ă adj. De reducție, referitor la reducție. ♦ Diviziune reducțională = meioză. [Pron. -ți-o-. / cf. fr. réductionnel].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu reducțional
COMPUTAȚIONÁL, -Ă adj. referitor la computație, care procedează prin computație. ◊ geometrie ~ă = domeniu interdisciplinar care cuprinde reprezentarea pe calculator, introducerea, ieșirea și analiza datelor geometrice, entități geometrice de bază; grafică ~ă = ansamblu de metode și tehnici de conversie a informației numerice în imagini grafice cu ajutorul calculatorului și al periferiei grafice; modalitatea de adaptare a relației om-mașină la nevoile specifice omului. (<engl. computational) Vezi definitia »
PREJUDICIÁL, -Ă adj. (jur.; despre o cauză, o pricină) care trebuie judecat în primul rând. (< fr. préjudiciel) Vezi definitia »
MARGINÁL, -Ă, marginali, -e, adj. Care se află la margine; spec. (despre note, glose, comentarii) care este scris pe marginea unui text tipărit sau a unui manuscris. ♦ P. ext. (despre chestiuni, probleme) Secundar. – Din fr. marginal. Vezi definitia »
SEGMENTÁL, -Ă, segmentali, -e, adj. Referitor la segment, de segment. – Din fr., engl. segmental. Vezi definitia »
TONÁL, -Ă, tonali, -e, adj. Referitor la ton2 sau la tonalitate. – Din fr. tonal. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z