Definita cuvantului remaia
REMAIÁ vb. I. tr. A reface la un ciorap sau la orice tricot ochiurile rupte sau scăpate. [Pron. -ma-ia, p.i. 3,6 -iază, ger. -ind. / < fr. remailler].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu remaia
CINEMATOGRAFIÁ vb. tr. a filma. (< fr. cinématographier) Vezi definitia »
AUTOSTUDIÁ vb. I. refl. A se studia pe sine, a se autocontrola. [Et. incertă]. Vezi definitia »
[gr.synergeia = conlucrare]: raspunsul credinciosului la chemarea Duhului Sfant, cooperarea tainica si libera intre harul lui Dumnezeu si vointa omului. Mantuirea este un act sinergetic: Caci nici un folos nu vine din lucrarea omului, fara inraurirea de sus. Dar nici inraurirea de sus nu vine peste cel ce nu o primeste in chip liber.De amandoua avem trebuinta: si de lucrarea dumnezeiasca si de cea omeneasca. (PETRU DAMASCHIN, Invataturi duhovnicesti, I, in Filoc. rom., vol. V p.141) Vezi Dictionar de teologie ortodoxa de Preot Profesor Doctor ION BRIA Vezi definitia »
CARIÁ, pers. 3 cariază, vb. I. Refl. (Despre dinți) A face carii, a se strica. [Pr.: -ri-a] – Din fr. carier. Vezi definitia »
Anecforia consta intr-o usoara stare de tulburare a functiei mnezice in care subiectul evoca cu ajutorul anturajului anumite evenimente care pareau uitate. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z