Definita cuvantului liber
LÍBER1, libere, s. n. (Bot.) Complex de vase din țesutul plantelor prin care circulă seva elaborată; parte a scoarței plantelor lemnoase care cuprinde aceste vase și în care se află țesuturile de nutriție, de susținere etc. ♦ (Cu sens colectiv) Fibre extrase din scoarța unor arbori. – Din fr. libre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu liber
STÁTER s. m. (în Grecia antică) monedă de aur sau argint valorând între două și patru drahme. (< fr. statère, lat., gr. stater) Vezi definitia »
CANȚONIÉR s. n. 1. culegere italiană de poezii lirice de dragoste. 2. culegere de canțone (2) sau canțonete. (< it. canzoniere) Vezi definitia »
ȘTÁUFER s.n. Gresor cu presiune. [< germ. Stauffer(büchse)]. Vezi definitia »
RINOCÉR, rinoceri, s. m. Nume dat la două genuri de mamifere pahiderme imparicopitate mari din Africa și Asia, cu pielea aproape lipsită de păr, cu unul sau cu două coarne în frunte; animal din aceste genuri. – Din fr. rhinocéros, lat. rhinoceros. Vezi definitia »
NITROBACTÉR s.m. Bacterie care oxidează azotiții formați în sol prin oxidarea amoniacului, formând astfel azotați care pot fi folosiți de plante. [Var. nitrobacterie s.f. / cf. fr. nitrobacter, germ. Nitrobakter]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z