Definita cuvantului ril
RIL s.n. Șanț făcut cu o mașină specială pe linia de îndoire a unui carton, astfel încât straturile exterioare din spatele îndoiturii să nu se rupă. ♦ Șanț pe un disc. [< engl. rill].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ril
RABATÁBIL, -Ă, rabatabili, -e, adj. (Despre un element de construcție, un organ de mașină etc.) Care se poate roti în jurul unei axe (orizontale). Scaun rabatabil. Masă rabatabilă. – Din fr. rabattable. Vezi definitia »
FLEXÍBIL, -Ă I. adj. 1. care se poate îndoi ușor; mlădios, elastic, suplu. ◊ (fig.) care cedează ușor; maleabil, docil. 2. (despre părți de vorbire) care are flexiune (2); flexionar. 3. (despre un apartament) cu structură variabilă. II. s. n. grup de lamele flexibile (I, 1) de cupru, în legăturile electrice. (< fr. flexible, lat. flexibilis) Vezi definitia »
CRISTALIZÁBIL, -Ă, cristalizabili, -e, adj. Care se cristalizează. – Din fr. cristallisable. Vezi definitia »
VENTÍL, ventile, s. n. Piesă care servește ca organ de închidere a unei supape. [Pl. și: ventiluri] -Din germ. Ventil. Vezi definitia »
EXPANSÍBIL, -Ă, expansibili, -e, adj. Care tinde să ocupe un spațiu sau o suprafață din ce în ce mai mare; (despre gaze) care se poate dilata. – Din fr. expansible. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z