Definita cuvantului retorism
RETORÍSM s.n. (Peior.) Abuz de figuri și de elemente retorice; elocvență seacă, vorbărie goală și emfatică, lipsită de idei. [< retor(ic) + -ism].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu retorism
ZOROASTRÍSM s. n. religie antică proprie popoarelor Iranului, întemeiată de Zoroastru, având la bază concepția dualistă a luptei dintre bine și rău. (< fr. zoroastrisme) Vezi definitia »
PROSILOGÍSM s.n. Silogism dintr-un polisilogism cu funcție de premisă majoră, din care derivă premisa silogismului următor; episilogism. [< fr. prosyllogisme, cf. gr. pro – înainte, syllogismos – silogism]. Vezi definitia »
CONCETÍSM s. n. tendință artistică și estetică din Italia în sec. XVI, care cultiva o exprimare încărcată, metaforică, cu nuanțe de afectare și de prețiozitate. (<it. concettismo) Vezi definitia »
ATOMÍSM s. n. 1. Concepție materialist-mecanicistă care considera că materia este formată din atomi indivizibili. 2. Teoria științifică modernă a structurii și proprietăților atomilor. 3. Cercetare științifică sau concepție care reduce un ansamblu la elementele lui simple. – Din fr. atomisme. Vezi definitia »
PNEUMOPALUDÍSM s. n. complicație pulmonară a malariei. (< fr. pneumopaludisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z