Definita cuvantului vrăcebnicie
vrăcebnicíe s.f. (înv.) medicină; doctorie.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu vrăcebnicie
RECONDÚCȚIE s.f. Reînnoire a unui contract de închiriere sau de arendă. [Gen. -iei. / < fr. reconduction]. Vezi definitia »
SELÉCȚIE s. f. 1. alegere de persoane sau lucruri după un anumit criteriu și cu un anumit scop; selecționare. ◊ (lingv.) operație prin care sunt alese unități din axa paradigmatică. 2. (biol.) proces natural ori provocat care favorizează supraviețuirea sau înmulțirea preferențială a anumitor indivizi. ♦ ~ naturală = supraviețuirea și continua evoluție a speciilor animale și vegetale cu o mai mare putere de adaptare la mediu și dispariția celor mai puțin dotate; ~ artificială = metodă de ameliorare a speciilor animale și vegetale în selecționarea în vederea reproducției a indivizilor care întrunesc cele mai multe calități biologice. 3. (mat.) orice mulțime finită de elemente observate. ◊ (stat.) parte selectată dintr-o colectivitate spre a servi la o cercetare selectivă. 4. operație de alegere efectuată de un selector telefonic pentru a asigura legătura între doi abonați ai unei centrale automate. (< fr. sélection, lat. selectio) Vezi definitia »
dioríe (dioríi), s. f. – Termen, soroc. Ngr. διορία (Gáldi 172; Tiktin). Sec. XIX, înv. Vezi definitia »
copie echivalenta a suportului fizic; platforma de lucru, care copie in mod cat mai fidel functionalitatile si executia operatiilor sistemului de lucru pentru care a fost gandita aplicatia de la bun inceput. Vezi definitia »
CONCHILIOLOGÍE s. f. Parte a zoologiei care se ocupă cu studiul scoicilor. [Pr.: -li-o-] – Din fr. conchyliologie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z