Definita cuvantului rozeolă
ROZEÓLĂ s.f. Erupție pe piele în formă de pete mici, cauzată de diferite boli infecțioase sau intoxicații. [Pron. -ze-o-. / < fr. roséole].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu rozeolă
ALBIȘOÁRĂ, albișoare, s. f. 1. (Iht.) Obleț. 2. Albitură (2). 3. Varietate de viță de vie cu struguri albi. – Din alb2 + suf. -ișoară. Vezi definitia »
RADIOGENÉTICĂ s.f. Capitol al geneticii care studiază utilizarea radiațiilor ionizate în vederea transformării ereditare a organismelor vii cu scopul ameliorării lor. [Gen. -cii. / < fr. radiogénetique]. Vezi definitia »
PRESCÚRĂ, prescuri, s. f. Pâinișoară rotundă sau în formă de cruce, făcută din aluat dospit, din care se pregătește cuminecătura și se taie anafura la biserică. [Acc. și: préscură] – Din sl. proskura. Vezi definitia »
INFORMÁTICĂ s. f. Știință care se ocupă cu studiul prelucrării informației (3) cu ajutorul sistemelor automatice de calcul. – Din fr. informatique. Vezi definitia »
CORNÍZĂ s.f. Vergea de lemn sau de metal de care se atârnă perdelele sau draperiile. [Cf. it. cornice]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z