Definita cuvantului lulea
LULEÁ, lulele, s. f. Obiect cu care se fumează, alcătuit dintr-o parte mai groasă și scobită, în care se pune tutunul, și dintr-o țeavă (îndoită) prin care trece fumul; pipă; p. restr. găvanul pipei. ◊ Expr. (Adverbial) Îndrăgostit (sau amorezat) lulea = foarte îndrăgostit. ♦ Cantitate de tutun cât încape în găvanul unei pipe. [Var.: (reg.) liuleá s. f.] – Din tc. lüle.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu lulea
fereceá, ferecéle, s.f. (reg.) plantă denumită și vetrice. Vezi definitia »
GHERMEÁ, ghermele, s. f. Piesă prismatică de lemn care se fixează în zidărie pentru a înlesni prinderea în cuie sau în șuruburi a tocului2 (3) unei uși sau al unei ferestre. – Et. nec. Vezi definitia »
valideá (-ále), s. f. – Sultana mamă. Tc. (arab.) validé (Șeineanu, III, 127). Vezi definitia »
CANAPEÁ s.f. Felie de pâine fără coajă, de grosime și formă variabile (pătrată, rotundă, triunghiulară), unsă de obicei cu unt, apoi garnisită divers; poate fi servită rece, pâinea fiind prăjită sau nu în prealabil, sau caldă, gratinată după ce a fost garnisită; fr. canapé; germ. Canapé. Vezi definitia »
Introducerea penisului (organul reproducator masculin) in vagin (organul reproducator feminin) cu scopul obtinerii placerii (orgasm) dar si modalitate de perpetuare a speciei. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z