Definita cuvantului sincronoscop
SINCRONOSCÓP s.n. (Fiz.) 1. Instrument care indică dacă două fenomene periodice sunt sincrone. 2. Instrument care determină momentul în care a fost realizată sincronizarea a două tensiuni electrice alternative. ♦ Instrument asemănător cu un oscilograf, folosit pentru prezentarea vizuală a formelor de undă. [< fr. synchronoscope].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu sincronoscop
COLEDOCOSCÓP s. n. aparat optic folosit în coledocoscopie. (< fr. cholédochoscope) Vezi definitia »
grop (grópuri), s. n. – Sac pecetluit pentru expedierea valorilor declarate și sigilate. – Mr. grup. It. groppo (sec. XIX), cf. fr. group, ngr. γροῦπος. Vezi definitia »
SIRÓP, siropuri, s. n. Soluție lichidă densă, obținută din zahăr și apă sau din suc de fructe ori de plante, folosită ca băutură răcoritoare (în amestec cu sifon), ca adaos la pregătirea unor dulciuri sau, în farmacie, la prepararea unor medicamente. – Din fr. sirop. Vezi definitia »
CALEIDOSCÓP, caleidoscoape, s. n. Aparat optic format dintr-un cilindru opac în interiorul căruia se găsesc mai multe oglinzi, dispuse astfel încât mici piese viu colorate, aflate la capătul opus celui prin care se privește, să formeze, prin rotirea cilindrului, diferite imagini simetrice. ♦ Rubrică într-o publicație periodică, emisiune la radio sau la televiziune etc. cu un conținut extrem de variat. – Din fr. kaléidoscope. Vezi definitia »
GRIZUSCÓP, grizuscoape, s. n. (Min.) Aparat care arată dacă procentul de metan din atmosfera unei exploatări subterane a atins limita periculoasă. – Din fr. grisouscope. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z