Definita cuvantului situațional
SITUAȚIONÁL, -Ă adj. Care se referă la o situație; legat de o circumstanță. [Pron. -ți-o-. / cf. it. situazionale].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu situațional
LATERÁL, -Ă adj. 1. de pe o latură, de pe laturi, lăturalnic. ♦ arie ~ă (sau periferică) = zonă situată la periferia teritoriului în care se vorbește un dialect sau o limbă. ◊ (fig.) secundar, îndepărtat, fără legătură directă cu ceva. ♦ gândire ~ă = proces specific gândirii creatoare, urmărind obținerea a cât mai multor variante posibile ale fenomenului cercetat. 2. consoană ~ă (și s. f.) = consoană articulată cu vârful limbii pe palatul tare sau pe alveolele incisivilor superiori, lăsând aerul să se scurgă de o parte și de alta a limbii. (< fr. latéral, lat. lateralis) Vezi definitia »
DIALECTÁL, -Ă, dialectali, -e, adj. (Despre cuvinte, expresii, termeni, vorbire) Caracteristic unui dialect; care aparține sau se referă la un dialect. [Pr.: di-a-] – Din fr. dialectal. Vezi definitia »
CONTRAVENȚIONÁL, -Ă adj. Referitor la contravenție, cu caracter de contravenție. [Pron. -ți-o-. / cf. fr. contraventionnel]. Vezi definitia »
CROMOZOMIÁL, -Ă, cromozomiali, -e, adj. (Biol.) De cromozom, al cromozomului. [Pr.: -mi-al] – După engl. chromosomal. Vezi definitia »
INTERPROVINCIÁL, -Ă adj. între, dintre provincii. (< engl. interprovincial) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z