Definita cuvantului sonor
SONÓR, -Ă adj. 1. Care produce sunete. ♦ Care are un sunet frumos, plăcut; răsunător, plin, puternic. 2. Care propagă, care amplifică sunetele. 3. (Despre consoane) Care se produce prin vibrarea coardelor vocale. 4. (Despre filme) Însoțit de vorbire și de muzică. [Cf. fr. sonore, lat. sonorus].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu sonor
PLANATÓR, planatoare, s. n. Piesă componentă a unei matrițe pentru tablă, în formă de placă sau de inel, rigidă sau elastică, care presează marginea tablei pentru a împiedica formarea cutelor în timpul prelucrării ei. ♦ Ciocan cu o formă specială, folosit pentru a face plană suprafața unui obiect. – Plana2 + suf. -tor. Vezi definitia »
VĂSUȘÓR, văsușoare, s. n. Diminutiv al lui vas; văscior, văsuleț, văsuț. – Vas + suf. -ușor. Vezi definitia »
RADIOPROTECTÓR, -OÁRE, radioprotectori, -oare, adj., s. f. 1. Adj. Care protejează de acțiunea nocivă a unor radiații. 2. S. f. (În sintagma) Radioprotectoare chimică = substanță chimică neutralizantă, în anumite limite, a efectului energiei radiante asupra organismului. [Pr.: -di-o-] – Din fr. radioprotecteur. Vezi definitia »
MOBILIZATÓR, -OÁRE, mobilizatori, -oare, adj. Care antrenează ori poate antrena o colectivitate la o acțiune de interes general; antrenant, stimulator. – Mobiliza + suf. -tor. Vezi definitia »
SEMICONDUCTÓR, -OÁRE adj., s. m. (material) cu conductibilitate selectivă între cea a metalelor și cea a izolatorilor. (< fr. semiconducteur) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z