Definita cuvantului cleptocrație
CLEPTOCRAȚÍE s. f. Guvern ai cărui membri caută, în primul rând, să obțină avantaje personale (materiale, sociale, politice etc.), pe seama celor în numele cărora guvernează. (cf. engl. kleptocracy < gr. klepto- (< kleptein = a fura; cf. got. hlifan = a fura, lat. clepere = a fura) + lat. -cratia (< gr. -kratia < kratos = putere, forță)) [MW]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu cleptocrație
AUTOPLAZÍE s. f. proces de dezvoltare în care unele celule ale embrionului se diferențiază morfologic și biologic într-o anumită direcție. (< fr. autoplasie) Vezi definitia »
ISOTERMÍE s.f. v. izotermie. Vezi definitia »
VANÍLIE s.f. Fructul aromat, având forma unei păstăi, al unei varietăți de orhidee (Vanilla planifolia) din America Centrală, cu bogat conținut de vanilină, utilizat ca mirodenie mai ales în cofetărie. Se comercializează ca batoane de vanilie, reprezentând păstăile fermentate și uscate, de culoare maronie-neagră, lungi de 10-20 cm, dar și ca esență sau extract natural de vanilie, obținut din aceste fructe. Vezi definitia »
GEOCRIOLOGÍE s. f. ramură a geografiei fizice care studiază zonele de îngheț ale scoarței terestre. (< fr. géocryologie) Vezi definitia »
PORTSÁBIE s. f. dispozitiv (de piele) atașat la centura militară sau la șa, în care se fixează sabia. (după fr. porte-épée) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z