Definita cuvantului portsabie
PORTSÁBIE s. f. dispozitiv (de piele) atașat la centura militară sau la șa, în care se fixează sabia. (după fr. porte-épée)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu portsabie
COSMOFIZIOLOGÍE s. f. Studiu al acțiunii factorilor cosmici asupra fiziologiei organismelor vii. [Pr.: -zi-o-] – Din fr. cosmophysiologie. Vezi definitia »
CRONAXÍE s. f. timpul fiziologic caracteristic de excitabilitate a fiecărui organ sau țesut; (spec.) durata minimă de acțiune a unui curent electric, necesar pentru ca substratul excitat să atingă pragul de răspuns. (< fr. chronaxie) Vezi definitia »
TĂMẤIE s. f. Substanță rășinoasă obținută prin crestare din scoarța unor arbuști exotici, solidificată sub forma unor boabe neregulate, de culoare roșiatică sau gălbuie, care, prin ardere, produc un fum cu miros aromat pătrunzător, folosită în ceremoniile religioase. ◊ Expr. A fugi (de ceva sau de cineva) ca dracul de tămâie = a se feri cu cea mai mare grijă de ceva, a ocoli de departe pe cineva pentru a evita situații neplăcute, penibile. – Probabil lat. *thymanea. Vezi definitia »
hagiografie Vezi definitia »
pieptănăríe, pieptănăríi, s.f. (înv.) 1. atelier în care se lucrează piepteni; magazin de piepteni. 2. negoț cu piepteni. 3. cantitate mare de piepteni (pentru vânzare). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z