Definita cuvantului strategic
STRATÉGIC, -Ă adj. De strategie; referitor la strategie. ♦ Hartă strategică = hartă militară făcută la o scară mică și cu însemnări de importatnță strategică. ♦ Conform regulilor strategiei. ♦ Foarte important, esențial din punctul de vedere al strategiei. [Cf. fr. stratégique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu strategic
ORTOSTÁTIC, -Ă adj. (Med.; despre unele fenomene; op. clinostatic) Care se produce numai în poziție verticală. [< fr. orthostatique, cf. gr. orthos – drept, statikos – care stă]. Vezi definitia »
DISIMÉTRIC, -Ă adj. care prezintă disimetrie. (< fr. dyssymétrique) Vezi definitia »
EPIGENÉTIC, -Ă adj. (Biol.) Referitor la epigeneză. ♦ (Despre minerale) Care este mai recent decât rocile în care este cuprins. [< fr. épigénétique]. Vezi definitia »
ANTROPOLÓGIC, -Ă adj. Al antropologiei, referitor la antropologie. ◊ Școală antropologică = a) școală întemeiată de Lombroso, care concepea infracțiunea ca un produs al factorilor biologici, iar pe infractor ca un tip înnăscut de „om criminal”; b) școală sociologică care susține în mod eronat că viața socială a popoarelor este determinată cauzal de caracteristicile anatomofiziologice ale rasei. [Cf. fr. anthropologique]. Vezi definitia »
ILÍC, ilice, s. n. Pieptar (țărănesc) fără mâneci, cu revere, încheiat în față, confecționat de obicei din postav roșu sau negru ori din dimie albă (și împodobită cu găitane). – Din tc. yelek. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z