Definita cuvantului comisar
comisár (comisári), s. m. – Ofițer de poliție. – Mr. cumisar. Lat. commissarius (sec. XVII) și modern din fr. commissaire (din rus. komisar, după Sanzewitsch 200; se pare însă că apare în rom. mai înainte ca în rusă). Forma mr., din it. commessario, prin intermediul ngr. ϰουμεσάρις. – Der. comișer, s. m. (agent, polițist), cuvînt rar; comisariat, s. n. (secție de poliției condusă de un comisar).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu comisar
PREMILITÁR, -Ă adj. De dinaintea serviciului militar legal. ♦ (s.m.) Tânăr dintr-o organizație de premilitărie. [Cf. fr. prémilitaire]. Vezi definitia »
BILOCULÁR, -Ă adj. cu două locuri (2). (< fr. biloculaire) Vezi definitia »
AUXILIÁR, -Ă I. adj., s. n. (element) care ajută la ceva; pe plan secundar; accesoriu; ajutător. ♦ verb ~ = verb care ajută la formarea timpurilor și modurilor compuse: ~ de aspect = verb care ajută la exprimarea gradului de realizare a acțiunii. ◊ (mat.) cu care se poate simplifica și rezolva o problemă mai ușor. II. s. m. ostaș roman aparținând unui auxilium. (< fr. auxiliare, lat. auxiliaris) Vezi definitia »
plopar, plopari s. m. (adol.) ghinionist. Vezi definitia »
CINCANTENÁR, -Ă adj., s.m. și f. În vârstă de cincizeci de ani. // s.n. Sărbătorire a cincizeci de ani de la un eveniment. [< fr. cinquantenaire]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z