Definita cuvantului șagrin
ȘAGRÍN s.n. Instrument cu model în relief cu care se imprimă pe o piele tăbăcită un desen special pentru a imita o altă piele. ♦ Piele imprimată care imită modelul natural al altei piei; desenul însuși. [Pl. -nuri. / < fr. chagrin, cf. fr. çagri].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu șagrin
in principal inseamna fatza sau gura, iar originea e probabil tiganeasca. Dar sensul principal in romana e cel de sex oral. A da muie = a i se face sex oral a lua muie = a face cuiva sex oral Evident e folosit si ca injuratura, singur sau in expresiile de mai sus. Vezi definitia »
AVENTURÍN (‹ fr. {i}) s. n. Varietate de cuarț galben, roșu sau brun, cu irizații datorate incluziunilor de mică și de oxizi de fier. 2. Varietate de plagioclaz acid cu reflexe aurii scînteietoare, datorate incluziunilor de solzi de oligist. Este utilizat ca piatră semiprețioasă. Vezi definitia »
in unele sate din oltenia, „ghergan” este același lucru cu „caloian”. Vezi definitia »
ȘAGRÍN s. n. 1. model în relief sau un desen special care se imprimă pe o piele tăbăcită, pentru a imita o altă piele. 2. pielea imprimată; desenul însuși. 3. instrument cu care se imprimă cu șagrin (1). (< fr. chagrin) Vezi definitia »
ȚEPELÍN s. n. v. zeppelin. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z