Definita cuvantului zveazdă
ZVEÁZDĂ, zvézde, s. f. (Rel.) Stea de argint purtată deasupra patenei. (din sl. zvĕzda = stea)

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu zveazdă
VINEGRÉTĂ s.f. 1. Trăsurică cu două roți, acoperită, care era trasă de un om. 2. (și adj.) vinograd. [< fr. vinaigrette]. Vezi definitia »
a învârti cuțitul în rană expr. a adăuga la suferința cuiva un nou motiv de suferință; a spori suferința (cuiva). Vezi definitia »
SPATÚLĂ, spatule, s. f. Mică unealtă în formă de lopățică, folosită în sculptură, farmacie etc. pentru a lua, a amesteca și a întinde diferite substanțe pulverulente sau vâscoase. [Acc. și: spátulă] – Din fr. spatule. Vezi definitia »
GLOMERÚLĂ s.f. 1. (Anat.) Organ format dintr-un vas de sânge sau dintr-un țesut limfoid cu aspect de ghem. 2. Element al rinichiului. 3. Bulgăr mic de pământ de diferite forme și mărimi. 4. (Bot.) Tip de inflorescență globulară constituită din flori inserate pe un peduncul foarte mic. ♦ Fruct compus provenind dintr-o astfel de inflorescență. [Var. glomerul s.n. / < fr. glomérule]. Vezi definitia »
ÎNVĂȚĂTURĂ, (1, 4) învățături, s. f. 1. Sistem de îndrumări teoretice și practice într-un anumit domeniu de activitate; doctrină; principiu teoretic sau practic; precept. 2. Cunoștințe, cultură; erudiție, înțelepciune. 3. Pregătire, studiu, școală; ucenicie. 4. Precept la care se ajunge prin experiență practică sau pregătire teoretică; învățământ, povață, sfat. ♦ Expr. A-i fi cuiva (de sau spre) învățătură = a-i servi ca experiență pentru a nu mai greși. – Învăța + suf. -ătură. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z