Definita cuvantului șampaniza
ȘAMPANIZÁ vb. I. intr. (Despre vinuri) A prezenta procesul de fermentație caracteristic șampaniei. ♦ tr. A prepara vinul pentru a deveni șampanie. [< fr. champagniser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu șampaniza
INFUZÁ vb. I. tr. A turna apă fiartă peste o plantă medicinală pentru a obține o infuzie. [P.i. infúz. / < fr. infuser, cf. lat. infundere – a vărsa peste]. Vezi definitia »
TRANSCONTAINERIZÁ, transcontainerizez, vb. I. Tranz. A transporta cu transcontainerul. – Din transcontainer. Vezi definitia »
DIFUZÁ, difuzez, vb. I. 1. Tranz. A răspândi, a propaga o știre, o idee etc. (prin viu grai, prin presă, prin radio etc.). ♦ A distribui, a pune în vânzare o carte, o publicație etc. 2. Tranz. A propaga, a răspândi, a împrăștia în toate direcțiile sunete, lumină, căldură etc. ♦ Refl. Razele luminoase se difuzează când trec printr-un corp translucid. 3. Intranz. (Despre moleculele unui corp) A pătrunde în masa altui corp cu care se află în contact. – Din fr. diffuser. Vezi definitia »
FORMOLIZÁ vb. tr. 1. a dezinfecta cu formol o încăpere sau obiectele contaminate cu microorganisme patogene. 2. a fixa țesuturile animale cu ajutorul formolului sau al vaporilor de formol. (< formol + -iza) Vezi definitia »
analiza unui domeniu de activitate, tendintele de dezvoltare, analiza publicatiilor de specialitate si a stadiului tehnologic atins. Veghea tehnologica se poate face la nivel national, european sau international Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z