Definita cuvantului temperat
TEMPERÁT adj. 1. Moderat, potolit. ♦ Climă temperată = climă caracterizată prin veri potrivit de călduroase și ierni nu prea reci; zonă temperată = fiecare dintre cele două zone de pe suprafața globului, cuprinse între tropice și cercurile polare. 2. (Muz.; despre un instrument cu claviatură) la care intervalele de tonuri sunt împărțite în câte două semitonuri egale. [< tempera, cf. fr. temperé].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu temperat
EPIBÁT s.m. Soldat din marina grecească. [< fr. épibate, gr. epibates]. Vezi definitia »
ARGINTÁT, -Ă, argintați, -te, adj. Acoperit cu un strat subțire de argint (1); argintuit. ♦ Fig. Cu luciu ca de argint (1). – V. arginta. Vezi definitia »
ciocârlát s.m. (înv.) stofă de culoare stacojie. Vezi definitia »
FOLIÁT, -Ă, foliați, -te, adj. 1. Care are frunze, cu foi. 2.. (Chim.) Dispus în lame subțiri. [Pr.: -li-at] – Din fr. folié. Vezi definitia »
ADAPTÁT, -Ă, adaptați, -te, adj. 1. Care a fost transformat pentru a corespunde anumitor cerințe sau pentru a fi întrebuințat în anumite împrejurări; care este potrivit pentru ceva. 2. (Despre organisme) Care a suferit un proces de adaptare (2). 3. (Despre textele literare) Căruia i s-au adus modificări în vederea reprezentării lui pe scenă, a utilizării ca scenariu de film etc. – V. adapta. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z