Definita cuvantului traumatism
TRAUMATÍSM s.n. Nume generic dat leziunilor produse prin loviri, presiuni etc. ♦ (Fig.) Tulburare, zguduire puternică provocată de o nenorocire. [Pron. trau-ma-. / < fr. traumatisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu traumatism
GAULLÍSM s.n. Doctrina politică a generalului Charles de Gaulle și regimul bazat pe aceasta. [Pron. go-lism. / < fr. gaullisme]. Vezi definitia »
ALEGORÍSM s. n. Faptul de a explica în alegorii, de a exprima în imagini; abuz de alegorii. – Din fr. allégorisme. Vezi definitia »
VULCANÍSM1 s. n. 1. totalitatea manifestărilor vulcanice (1). 2. (fig.) însușirea de a fi vulcanic (2); impetuozitate. (< fr. volcanisme) Vezi definitia »
Neologism nord american de folosință internațională, sinonim la origine cu comedia muzicală sau cu o varietate a operetei, musicalul s-a definit treptat ca un spectacol constituit pe o acțiune dramatică unitară (distingându-se astfel de spectacolul de revistă sau de music-hall, alcătuite din piese de sine-stătătoare), într-o alternanță de scene vorbite, numere muzicale și coregrafice. Situațiile dramatice, bine caracterizate, uneori cu tentă tragică, limbajul muzical evoluat, legat nemijlocit de muzica ușoară modernă sau de jazz, delimitează clar musicalul de opereta tradițională Vezi definitia »
TRIBALÍSM s.n. Organizare socială pe triburi. [< fr. tribalisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z