Definita cuvantului trial
TRIÁL1 s.n. Număr gramatical care arată că este vorba de trei exemplare din aceeași speță. [Pron. tri-al. / < lat. trial, cf. it. triale].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu trial
PREMIÁL, -Ă, premiali, -e, adj. De premii, privitor la premii, pentru premii. ◊ Sistem premial = parte a sistemului de salarizare care se referă la condițiile de acordare a premiilor și a primelor. [Pr.: -mi-al] – Premiu + suf. -al. Vezi definitia »
LACRIMÁL, -Ă, lacrimali, -e, adj. Care se referă la lacrimi. ◊ Glandă lacrimală = glandă din cavitatea orbitală care produce lichidul ce umezește ochiul. Canal lacrimal = canal prin care lichidul produs de glandele lacrimale se scurge din orbita ochiului în fundul gurii. – Din fr. lacrymal. Vezi definitia »
CONFLICTUÁL, -Ă adj. propriu conflictului, care poate produce sau este produs de un conflict. (< fr. conflictuel) Vezi definitia »
DIGITÁL2, -Ă adj. (electron.; despre semnale) prin cifre sau numere; (despre aparate, dispozitive, sisteme) care măsoară, prelucrează, stochează asemenea semnale. (< engl. digital) Vezi definitia »
canal de vizitare a instalatiilor sub pardoseaua subsolului sau a parterului (adica sub nivelul ultima placa). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z