Definita cuvantului bacăul
bacắul (în expr.) s. n. art.

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu bacăul
a i se scula bâzdâcul expr. 1. a i se năzări, a-i veni un gând ciudat și neașteptat. 2. (er.) a se excita. Vezi definitia »
MASCÚL s.m. Individ de sex bărbătesc. ♦ (Adesea depr.) Bărbat (viril). // adj. (Despre flori sau părți ale lor) Care conține elementele de fecundație; masculin. [Acc. și máscul. / < lat. masculus]. Vezi definitia »
Cuvântul ȘLEAPĂ desemnează amestecul de apă și ninsoare de la începutul iernii sau de la sfârșitul ei. Nu-i cunosc etimologia și originea (poate din germ. SCHLAMPE, -N = FEMEIE NEÎNGRIJITĂ, ȘLEAMPĂTĂ sau din SCHLAMPEREI, -EN = DEZORDINE, NEGLIJENȚĂ). Cred că e defectiv de plural. Se folosea în zona Brașovului-Sibiului, în copilăria mea, acum vreo 35-50 de ani. Poate se mai folosește și acum , dar eu nu mai trăiesc acolo de peste 30 de ani. Vezi definitia »
a întoarce șpilul expr. (intl.) a dejuca planurile (cuiva). Vezi definitia »
OPÉRCUL, opercule, s. n. Fiecare dintre plăcile osoase care acoperă deschiderea branhială la unele specii de pești. ♦ Căpăcel care astupă gura cochiliei la unii melci. – Din fr. opercule, lat. operculum. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z