Definita cuvantului cufunda
cufundá (-d, -át), vb.1. A afunda, a face să intre în apă, a arunca în apă. – 2. A strica, a nărui, a duce de rîpă. – 3. A împlînta, a înfige, a îngropa. – 4. A se lăsa absorbit de ceva. – Var. (Mold.) acufunda, scufunda. Lat. *confundāre (Pușcariu 429; Candrea-Dens., 682; REW 2140; DAR); cf. calabr. skuffundare. Este dublet al lui confunda, vb., din fr. confondre.Der. (s)cufundător, adj. (care se scufundă; s. m., scafandru); cufundos, adj. (Trans., adînc); cufundătură, s. f. (scufundare; adîncitură a solului, groapă); cufundiș, s. n. (groapă sub apă); cufunzime, s. f. (adîncime); cufundaci, s. m. (pasăre ce se scufundă, Colymbus glacialis); cufundar, s. m. (nume de păsări, Colymbus glacialis, Podiceps cristatus). – Der. neol. confuz, adj., pe baza fr. f. confuse, ca amorezamoureuse; confuzi(un)e, s. f., din fr.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu cufunda
PÁNDA s. m. mamifer rar, asemănător cu ursul alb, cu pete negre pe urechi și în jurul ochilor, care trăiește în pădurile din Himalaia și în munții din China, hrănindu-se cu muguri de bambus. (< engl., fr. panda) Vezi definitia »
ANDROMEDA 1. (în mitologia greacă) Fiica lui Cefeu, regele Ethiopiei, și a Casiopeei. Perseu a salvat-o de un monstru marin și a luat-o de soție. 2. Constelație din emisfera boreală, situată la S de constelația Casiopeea. Cuprinde o nebuloasă în spirală, care se vede cu ochiul liber. Vezi definitia »
várda (înv.) interj. Vezi definitia »
REVALIDÁ vb. I. tr. (Jur.) A valida, a întări din nou. [Cf. fr. revalider]. Vezi definitia »
sandá (încălțăminte) s. f., g.-d. art. sandálei; pl. sandále, art. sandálele Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z