Definita cuvantului deduce
dedúce (dedúc, dedús), vb. – A trage o concluzie. Format pe baza fr. déduire, plecîndu-se de la duce.Der. deducți(un)e, s. f., din fr. déduction; deductiv, adj., din fr. déductif.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu deduce
cobáce s.f. (reg.) 1. locuință izolată în munți pentru ciobani; colibă. 2. (la pl.) clădiri de gospodărie; hleaburi, olete. Vezi definitia »
RECOÁCE, recóc, vb. III. Tranz. A trata termic un material în stare solidă prin încălzirea până la o anumită termperatură, urmată de o răcire (înceată), în scopul de a-i îmbunătăți proprietățile fizico-chimice, mecanice, tehnologice etc.; a efectua operația de recoacere. – Re1- + coace. Vezi definitia »
ÎNTRODÚCE vb. III. v. introduce. Vezi definitia »
PRODÚCE vb. I. tr. 1. a crea, a face, a realiza (ceva). 2. a aduce beneficii, venituri; a rodi. 3. a pricinui, a cauza. II. refl. 1. a se prezenta în public cu un număr artistic. 2. (despre evenimente, fenomene etc.) a se întâmpla, a se petrece. (< lat. producere) Vezi definitia »
VIVÁCE adj. invar. 1. Vioi, ager, plin de viață. 2. (Despre plante) Care durează mai mulți ani; peren. [< fr., it. vivace < lat. vivax]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z