Definita cuvantului deveni
devení (devín, devenít), vb. – A ajunge să fie, a se face. Traducere a fr. devenir, prin intermediul vb. veni.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu deveni
CARPINI, Giovanni del Plano (Piano) del (c. 1182-1252), călugăr italian. A călătorit, din inițiativa papii Inocențiu IV, din Lyon pînă la Karakorum, unde a asistat la înscăunarea hanului Guiuk, fiul lui Ogodai (1246). Op. pr.: „Călătorie în țările răsăritene”. Vezi definitia »
CAVALLINI, Pietro (c. 1250-c. 1330), pictor și mozaicar italian din Roma. Fresce (în Biserica Santa Cecilia din Trastevere), altare, mozaicuri. Vezi definitia »
popîlní (popîlnésc, popîlnít), vb. – A umple pînă la refuz. Sl. poplŭniti, bg. popălnjam (Candrea; Graur, BL, VI, 168). În Olt. și Trans. Vezi definitia »
SURVENÍ vb. IV. intr. A se întâmpla pe neașteptate. ♦ A avea loc, a se petrece între timp. [P.i. survín. / < fr. survenir]. Vezi definitia »
curtení, curtenésc, vb. IV (înv.) 1. a curta, a face curte (cuiva). 2. a lua pe cineva în serviciul unei curți (domnești sau boierești). 3. a recomanda, a susține pe cineva, a pune o vorbă bună pentru cineva. 4. a vizita pe cineva acasă; a i se închina. 5. (refl.) a se ciopli, a se stila, a învăța manierele elegante. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z