Definita cuvantului ligulă
LIGÚLĂ, ligule, s. f. (Bot.) Apendice situat între limb și teacă la frunzele gramineelor. – Din fr. ligule.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ligulă
SCARLATINÉTĂ s.f. (Med.) Formă ușoară de scarlatină. [Et. incertă]. Vezi definitia »
DIAGRÁMĂ s.f. 1. Reprezentare grafică care facilitează o demonstrație, care face să se înțeleagă un fenomen, care înfățișează corelația între două mărimi etc. ♦ (la pl.) Semne tipografice speciale cu care se culeg diferite probleme de șah. ♦ Schemă pentru fixarea locurilor în vagoane (la anumite trenuri). 2. Linie trasată de un aparat înregistrator. 3. (Bot.) Diagramă florală = proiecție orizontală a tuturor componentelor unei flori. [Pron. di-a-. / < fr. diagramme, cf. gr. diagramma – desen]. Vezi definitia »
ROZÁSĂ, rozase, s. f. (Arhit.) Rozetă (4). – Din fr. rosace. Vezi definitia »
TERASÉTĂ s.f. (Geol.) Denumire dată micilor trepte de relief care apar pe versanți, paralel cu curbele de nivel. [< fr. terrassette]. Vezi definitia »
BARICÁDĂ, baricade, s. f. Întăritură amenajată dintr-o aglomerare de materiale diferite (vehicule, arbori, saci cu nisip, bolovani etc.) pentru întreruperea circulației sau pentru apărare, de obicei în timpul luptelor de stradă. ◊ Expr. A fi de cealaltă parte a baricadei = a fi în tabăra opusă. A muri pe baricade = a muri luptând pentru o idee. A fi pe baricadă = a fi la datorie, a fi combativ. – Din fr. barricade. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z